automedia.investor.bgЗнаете ли при какви температури се изключва компресорът през зимата? Падането

...
automedia.investor.bgЗнаете ли при какви температури се изключва компресорът през зимата? Падането
Коментари Харесай

Климатикът често заблуждава шофьорите при студено време

automedia.investor.bg

Знаете ли при какви температури се изключва компресорът през зимата?

 

Падането на температурите на открито към този момент е реалност, което изключително заран кара водачите да стартират да затоплят колите си. За тази цел се употребява климатикът, само че какъв брой потребен е той при студено време?

Масово се твърди, че климатикът може да се употребява през зимата по този начин, както и през лятото, когато изсушава въздуха и се бори с изпотяването на стъклата. Оказва се обаче, че това не е толко просто, защото съществува избрана температура, при която се изключва компресорът.

Автомобилните производители постоянно заблуждават клиентите си, като изясняват, че климатикът в тяхната кола може да се употребява през цялата година. Това не е тъкмо по този начин, защото всеки от тях са има параметри. Например, при BMW минималната температура, при която работи компресорът на климатика е 1°C. Падне ли под нея, компресорът няма да се включи.

Що се касае до моделите на марките Porsche, Skoda или Kia, при тях системата стопира да работи още по-рано - при 2°C. Китайските Great Wall са настроени по-зимно, в случай че може по този начин да се каже - до минус 5°C, до момента в който при колите на Renault е тъкмо противоположното - там компресорът престава да работи при 4°C. 

Някой може да попита, за какво това е толкоз значимо? Ами, тъй като в автомобила липсва индикация, че компресорът на климатика не работи. Той може да се изключи, даже в случай че на централната консола свети лампа с обозначения AC on (тоест, климатикът е включен). 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР